Snijd het vlees in reepjes en wrijf het met peper, zout en gemberpoeder
in.
Vermeng de ketjap, de geperste knoflook en het citroensap en laat het
vlees hierin afgedekt, op een warme plaats, 1 uur marineren.
Roer het af en toe om.
Snijd de soepgroenten.
Dep de vleesreepjes droog en schroei ze omscheppend in een wok of braadpan
in de zonnebloem- en sesamolie snel dicht.
Neem ze daarna uit de pan.
Bak de soepgroenten omscheppend ± 4 minuten in de olie, zodat ze
beetgaar zijn.
Schep de vleesreepjes erdoor en schuif het mengsel naar één
kant van de wok.
Roer een papje van de maïzena en de sherry, voeg dat toe en laat de
saus binden.
Schep de saus door het vlees-groentemengsel en bestrooi het geheel met het
sesamzaad en de geknipte koriander.
Serveer er witte rijst bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |